Oksimetre

 

Pulse Oksimetre; Oksimetre insan vücudunda bulunan saturasyonu ve nabzı ölçmeye yaran cihazın ismidir. Hastaların fazlaca oksijen tüpü yada oksijen konsantratörü kullanmasını önleyen (cihaz takılır ve vücutta ne kadar kan gazı olduğunu bildirir) cihazlara pulse oksimetre denmektedir.

 

Oksimetre çeşitleri bulunduran firmamız sizlerin ihtiyacını karşılamak için arge çaşılmalarına devam etmektedir.

Oksimetre fiyatları ve çeşitleri ile sizlere yardımcı oluyoruz.

Firmamız oksijen tüpü satışı, oksijen tüpü dolumu yanı sıra oksijen konsantratörü satışı ve kiralaması yapmaktadır. Oksijen ihtiyacınızı bizden karşılayabilirsiniz.

 

Pulse oksimetre satışı ve kiralaması için 7/24 bizi arayabilirsiniz.

 

 

Normal Bir Kan Oksijen Seviyesi Nedir?

 Oksijen seviyeleri genellikle iki teknikle ölçülür. İlki, bir kan örneğinin doğrudan bir arterden alınmış bir kan gazıdır. Bu oksijenin en doğru değerlendirmesidir. Bu tekniği kullanarak normal oksijen seviyesi 80-100 (mmHg) ‘dir. İkinci teknik kansızdır [ve ağrısız] ve buna nabız oksimetresi denir. Burada elde edilen sonuç doğrudan bir oksijen ölçümü değil, oksijenle doymuş olan hemoglobin yüzdesini temsil etmektedir. Hemoglobin, kandaki oksijeni dokulara taşıyan bir proteindir. Genellikle bir parmak ucuna yerleştirilmiş bir ışık algılayıcı kullanılır. Nabız oksimetresi kan gazı kadar doğru değildir ve sıcaklık ve dolaşımdan etkilenebilir. Normal oksijen satürasyonu % 95-100’dür.

 

 

Oksijen Neden Ret Ederiz

Birçok şey nefes darlığına katkıda bulunur ve genelde yatan kişi tarafından nefes darlığının oksijene ihtiyacınız olduğuna inanmasına rağmen bu her zaman geçerli değildir. Kronik olarak düşük kan oksijen seviyesine sahip önemli akciğer hastalığı olan hastalar bazen oksijeni kullanmayı reddederler, çünkü “nefes darlığı hissetmezler”. Kimlerin oksijene ihtiyacı olduğunun doğru bir değerlendirmesi için ve ölçülmemiş kan seviyelerine güvenmemeliyiz. Bu doğrudan bir arterden bir iğne ile çekilen veya dolaylı olarak oksimetre adı verilen ve oksijen seviyenizi parmağınızdan veya k

 

ulak lobunuzdan doğru bir şekilde ölçebilen basit bir cihazla doğrudan yapılan kan üzerinde yapılır. Doktorların oksijene ihtiyacı olup olmadığını belirlemek için kullandığı ölçütler vardır, ister yarı zamanlı ister 24 saat olsun. Bu kriterler tıbbi literatürde iyi belirlenmiş olup, sigorta şirketleri tarafından, öngörülen oksijen için ödeyip ödemeyecekleri konusunda da kararlıdırlar. Nefes darlığınız olabilir, ancak kan oksijen seviyeniz tamamen normaldir. Bu durumda, muhtemelen verebileceğimiz tüm oksijen, nefes darlığını etkilemeyecektir. Nefes darlığını artırmak için bu duruma dahil edilmeniz gereken diğer faktörler de vardır.

 

Nefes Darlığı Olmayanda Oksijeni Kullanıyor

 

Nefes almayan, ancak kan oksijen seviyesinin düşük olduğu hastalar bile, yaşam kalitesi ve beyin, kalp ve böbrek gibi önemli organların daha iyi çalışabilmesi açısından oksijen tedavisinden yararlanabilirler. Oksijen ihtiyacınız olup olmadığını öğrenmek için doktorunuz bir miktar test yapmanız gerekir. Test oksijen ihtiyacını gösteriyorsa, nefes darlığınız için diğer katkıda bulunan

 

nedenlere dikkat etmeniz gerekir. Bir seferde oksijen almaya uygun olmasanız bile, ileride bir noktada oksijen tedavisi gerekip gerekmeyeceğini belirlemek için periyodik olarak (her 6-12 ayda bir) kan oksijen düzeylerini takip etmek gerekli olabilir.

 

 

 

Oksijen Tüpü Kullanırken Güvenlik İpuçları
Doktorunuz, size tedavi amaçlı oksijen kullanımı için reçetenizi yazdıktan sonra, evinize aldığınız oksijen tüpü ve sistemini kullanırken neler yapmalısınız.

  • Ne kadar oksijen kullandığınıza dair yazılı bir liste tutun. Doktorunuzun izni olmadan asla oksijen akış oranını artırmayın.
  • Oksijen tüpünü aldığınız şirketin telefon numarasını oksijen tüpünüzün yanında tutun. Herhangi bir sorun olduğunda onları arayın.
  • Acil durumlarda kullanmak için bir yedek oksijen sistemi oluşturun.
  • Yeni oksijen ihtiyacınızı 2-3 gün önce veya 1/4 tam okunduğunda sipariş edin.
  • Oksijenin tüpten gelip gelmediğinden emin değilseniz boruyu kontrol edin. Sıkışmalara, tıkanıklıklara veya boruların oksijen kabından çıkarılıp bırakılmadığına bakınız. Ayrıca oksijenin açık olup olmadığını kontrol edin.

 

 

Oksijen Tüpünüz Varsa Mutlaka Yangın Tüpünüz de Olmalı 

Oksijen yangınlara neden olabilir. Oksijen kullanırken sizi, ailenizi ve evinizi korumak çok önemlidir. İtfaiyenizi arayın ve evde oksijen kullanıldığını söyleyin. Çalışan bir yangın söndürücüye kolayca ulaşılabilecek bir yerde tutun. Siz ve ailenizin nasıl kullanılacağını bildiğinizden emin olun. Yangın başlıyorsa, hemen oksijeni kapatın ve evi terk edin. Sigara içmeyin ve başkalarının oksijenin yakınında sigara içmelerine izin vermeyin. Oksijen tüpünü sıcaktan uzak tutun ve gaz sobası gibi, uzak tutun.

Oksijen tüpünün dik tutun. Kullanılmadığı zaman oksijen sistemini kapatın. Oksijen hortumunu giysilerin, yatak örtülerinin, mobilyaların veya halıların altına koymayın. Bir oksijen konsantratörüyle birlikte bir uzatma kablosu kullanmayın. Ayrıca, konsantratörü başka cihazları takılı olan bir prize takmayın.
Aşağıdaki problemlerden herhangi birisine sahipseniz oksijen konsantratörünüzü kapatın ve bir yedek oksijen sistemi kullanın.  Güç düğmesini bastığınızda uyarı sesi yanmaz.

 

Oksijen Tüpü Kullanırken Doktorunuza Ne Zaman İhtiyaç Duyarsınız?

Bu belirtilere sahipseniz, yeterli miktarda oksijen almıyor olabilirsiniz. Nefes

alamıyorsanız, nefes alışverişleriniz normal seyretmiyorsa, Kalp atışı düzenli değilse veya çok hızlıysa oksijen tüpüne ihtiyaç duyabilirsiniz. Huzursuz, endişeli veya uykulu hissediyorsanız ya da parmak uçlarınızda ve dudaklarınızda morarma varsa, mutlaka doktorunuzu aramalı ve  kontrollerinizi yaptırmanız gerekmektedir.

29 Ekim 2017
8.004 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 6 YORUM

  1. Cengiz dedi ki:

    Otomatik tansiyon ölçme aletleri, şimdi de oksimetre… Tıp alanındaki gelişmelere hakikaten şapka çıkarıyorum, çok başarı cihazlar ortaya çıkıyor.

  2. Recep dedi ki:

    Bu oksimetre ile artık çok daha verimli bir şekilde oksijen cihazını kullanıyorum. Gerek olduğu hallerde kullanıyorum eğer değerler normalse kullanmıyorum. Çok güzel bir ürün yapmışlar

  3. Can dedi ki:

    Bu şekilde oksijen miktarının ögrenilebildiğini bilmiyordum. Zor nefes alıyorum bende, alıp denemem de fayda var

    1. admin dedi ki:

      Merhaba

      Oksimetre vücuttaki oksijeni ve nabzı ölçmektedir. İyi günler.

  4. kıvanç dedi ki:

    Oksimetre konusunda çok yardımcı oldu işlevini gayet iyi yerine getiriyor

  5. nagehan dedi ki:

    Oksijen seviyemi ölçmek için bir alet arıyordum,aradığımı buldum.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?

WhatsApp Destek Hattı
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.